Stadsfest & Semester

Då var vi på väg - äntligen får man väl säga. Det har varit en rolig men slitsam sommar med massor av plåtande både bröllop och fototräffar vilket alltid är lika roligt men i slutändan blir man ganska trött. Det ska retuscheras bilder och levereras ut. Så nu tänkte vi ta en break och åka ner 1 vecka och bara ta det lugnt.

Anledningen till att vi åker just till Cypern var att våra vänner befinner sig där just nu och bor hos Jans föräldrar. Om 2 år ska de gifta sig på Cypern och då tänkte vi åka ner och hälsa på dels Jan och Sussi det blivande paret och dels Jans föräldrar.

Dagarna innan vi skulle iväg var det Stadsfestival i Eksjö och vi har jobbat där som fotografer och plåtat allt VIP-folk som varit med och sponsrat till festivalen. Jag själv skulle med tjejbussen på lördagen och styla en tjej som vunnit en makeover. Vi åkte in vid 12 tiden och förberedde allt till tjejerna som skulle mingla lite med snacks och champagne. Det skulle också komma en hemlig gäst och det visar sig att Andreas Weise kom och roade och underhöll tjejerna på bussen som var mycket uppskattat. En mycket trevlig kille och framförallt rolig. Sedan tog vi bussen från jkpg och åkte in mot festen i Eksjö där bussen stannade vid Den svenska björnstammens spelning.

Jag följde med till artistloungen och vi tog en lunch där tillsammans med Andreas och tjejerna från Ensam mamma söker som varit reseledare på bussen in.

Kvällen till ända kom min man dit och vi skulle fortsätta hela knatten med att plåta alla gästerna.

Det har varit mycket roligt att få deltaga och visst var man trött men det var det värt.

På söndagen skulle vi då börja packa inför resan till cypern. Vi skulle ge oss i väg vid 17 tiden mot Lilnköping för att sedan ta bussen till  Sthlm och Arlanda. Det blev en stressig dag men vi kom iväg som vi skulle och det blev en lång dag med resande. Väl på plats på Arlanda  fick vi sitta där ett antal timmar - cirka 6 timmar innan incheckning så vi fann ett café med sköna soffor och satte oss där. Det var lite svårt att få sova några timmar men lite hann man ju slumra till.

Vid kvart i 5 på morgonen var de då dags att checka in och smidigt och lätt med självservice på incheckning var det bara att lämna in väskorna. Därefter gick vi en sväng på taxfree, handlade lite godis bl.a lakrits som jag lovat Sussi som hon älskar, på cypern är det dyrt och inte lätt att få tag i just lakrits. Jag köpte mig en bok och sedan var det bara att vänta tills vi skulle på planet.

Efter några timmars resa var vi då äntligen på plats i det underbart härliga och varma Cypern, runt cirka 36 grader när vi landade vid lunchtid.
Tog en tag innan vi fick vårt bagage då det var många plan som landat  nästan samtidigt.

Väl på bussen till hotellet somnade jag på nytt var ju helt slut och inte sovit ordentligt. Det tog cirka 45 min till hotellet. Vi checkade in och fick en fin lgh med 2 stora rum och stor balkong.


Vi bytte om direkt till badkläder och gick ner till poolen och lade oss där några timmar. Gick upp för att vila lite…men kan säga att vi somnade pladask och sov så länge som till kl 22!! Då var vi trötta.
Vi bytte om och sedan gick vi ut en sväng på stan. Lagom med folk och inte den där typiska turistkänslan som de brukar vara under högsäsongen.

Vi hittade en restaurang med god mat och vi åt en trerätters meny. Sedan tog vi en sväng ner till Tommys pub för att ta en drink.
 

Det blev en lagom lugn start på semestern och i morgon ska vi till Larnaca med bussen för att möta upp våra vänner Jan och Sussi för en heldag med bad och shopping.
| |
Upp