Dag 7 - söndag

Poolen i dag med, orkade inte ta oss till stranden. Känns skönt att vara hemma. I morgon är det hemfärd och packning i kväll som gäller. Hur ska jag få ner mina skor..haha men de löser sig nog.

I dag åt vi souvlaki till lunch, gott var det och alldeles lagom. På eftermiddagen tog vi de lugnt och ikväll skulle vi ta en runda och bara ta lite  vanliga bilder och lite stockbilder. Här är väldigt mycket fina dörrar och fönster så vi kan ha i vårt bildarkiv när vi kommer hem. Vi gick längs stranden och man kan inte låta bli att få sig ett gott skratt när en skylt längre ner mot hamnen står att det är blue flagg för stranden…ja man kan ju undra när det ser ut som det gör och man får inte spela boll, ha musik osv….kan man kalla det EU?

Vidare gick vid nedåt stan och tog lite bilder där med. Hittade fina pelare på en kyrka och tog lite vinkelbilder där, kan man alltid använda till  något.

Det varm så varmt denna kvällen, ja antagligen den varmaste på hela veckan. Vi gick hemåt lämnade av grejerna.

Idag skulle vi äta middag på Restaurang Fiji, en polynaisisk restaurang. Fin inredning, god mat och vi valde båda Friterad kyckling med grönsaker och sötsur sår och ris. Gott var det. (rekommenderas)
Efteråt tog vi en sista liten sväng på stan, många affärer stängda då det var söndag. Vi gick ner till Queen Vic och tog en bananasplit till dessert. Bra avslutning på semestern med andra ord och i morgon är det hemfärd.

Lite bilder vi tog längs den såkallade strandvägen..
 
 
 
Rätt kul att stranden har varit under "blue flag", rätt skrattretande när man ser den
 
 
och man får typ inte göra något där..men fota fick man:-)
 
 
ja inte var de fräscht där
 
 
inte mycket till sand om man säger så.
 
Däremot var de fint vid vårt hotell sådan tur var
 
 
och söta katter..
 
 
I stan fanns det lite av varje
 
 
Hemska t-shirts.
 
 
fisk-spa för fötterna
 
 
God mat
 
och vi passade även att plåta lite stocksbilder till vårt galleri att ha hemma. Bl.a hittade vi en fin kyrka med vackra pelare och givetvis blev det en bild av det när vi kom hem igen
 
 
Summa summarum, en fantastisk skönt avkopplande semester med goda vänner. Detta behövde vi inför
höstens nya uppdrag.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
| | Kommentera |

Dag 6 - Lördag

Dag 6 - Lördag

I dag frukost i vanlig ordning, sedan poolen hela dagen. I dag inget särskilt planerat och vi tog de lugnt. Gick på eftermiddagen upp och vilade faktiskt en stund innan kvällens utgång.

Jag vaknade till när jag precis slumrat in och såg vi fått ett sms från fotograferna från hotellet, Caroline och Pelle. De var på väg in till Ayia Napa och frågade om vi skulle äta en bit mat. Självklart skrev vi och det blev på Paulas Steakhouse, en svensk restaurang och det var mycket mysigt och trevligt. Vi pratade givetvis om foto hela kvällen om hur vi jobbade och vad de jobbade med. De jobbade heltid båda med foto, reklam mm, pelle fotade bl.a reklam för Telia och Hemköp och nu då Fritidsresor för att nämna något. Jättefina bilder och de var duktiga. Vi berättade att vi hade de på fritiden och fotade mycket bröllop. Det var underbara personer och kul och lära känna. Hoppas vi träffar på dem igen.

Denna kvällen åt vi god Pepparstek (rekommenderas) och tog en Calypso som "dessert"
Efter maten skulle jag ner till butiken där jag ställt undan mina skor, de 6:e paret. Ja jag är tokig men så mycket snygga skor hittar man inte till de priserna ens i Sverige.

Kvällen blev inte lika lång, vi var ganska trötta och valde att gå hemåt.

Men mina sista inköpta skor blev de här.. likadana som Sussi köote, skitsnygga är de
 
 
 
| | Kommentera |

Dag 5 - Fredag

I dag skulle jag och Jörgen bara ta det lugnt och ligga vid poolen nästan hela dagen, var trött på sand och skönt att slippa. Vi började dagen med frukost och sedan gick vi ner och la oss. Varm dag i vanlig ordning. I dag kom två stycken fotografer till hotellet och skulle fota nya bilder till Fritidsresors katalog, vi såg hur de jobbade och vi sa både jag och jörgen att de jobbade som vi, med assistent och dessutom var de svenskar!. Vi pratade lite med dem och presenterade oss att vi också sysslade med foto och vi gav vårt visitkort och frågade om de hade tid och lust att äta middag med oss innan vi skulle hem. De sa att de hörde av sig om de skulle hinna, de bodde inte i Larnaca utan Fig tree bay en halvtimmes resa bort.
Dagen flöt på och vid lunhtid tog jag och jörgen en break, åt en grekisk sallad som vi faktiskt delade på (de är så stora portioner), vid restaurangen springer de givetvis katter hela tiden och tigger mat, de är så söta och man kan ju inte låta bli att ge dem lite vilket man givetvis inte får då de är "anställda" att ta hand om möss och ohyra på hotellet.

Efter en lång dag i solen (där jag steker mig som vanligt) så gick vi upp till rummet och tog en paus. Här behöver man ju inte gå ut förrän vid 8 tiden men just i dag hade vi tänkt fota innan solnedgången så jag gjorde mig i ordning. Tog på mig min nyinköpta klänning jag köpte på Larnaca och mina nya svarta skor.
Vi promenerade ner åt stan och gick till stället vi funnit några dagar tidigare - den kritvita väggen. Vi ställde oordning blixtar och började plåta, faktiskt inte så mycket folk men en del är ju som sagt nyfikna av sig. Det blev ganska många bra bilder och vi var nöjda. Vi fortsatte ner mot stranden och plåtade lite till vid havet och sakteligen gick vi hemåt. På vägen hem hade de bröllop (de har ett bröllopsställe nere vid såkallade stranden) och det var andra bröllopet för veckan vi såg. Rätt kul och se hur de plåtar och vad vi såg plåtades de med enbart blixten på kameran och jag kan säga det var ganska mörkt där de fotades..hoppas de fick några bra bilder.

Efteråt gick vi hemåt och lämnade av grejer och sedan tog vi en tur till stan, ikväll blev de mat på Clarabel, en mycket bra restaurang med god mat och bra service (rekommenderas)
Vi tog plankstek och den var så god. På vägen hemåt gick vi förbi Mac Donalds och tog en McFlurry där de har smaker som Mars, Snickers mm..det var riktigt gott.

Kvällen till ända och vi kom hem i lagom tid för en god natts sömn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
| | Kommentera |
Upp